Menubalk - In- uitloggen

Van de voorzitter

31e Internistendagen in 2019

Zomertijd, de lente begint, de zon schijnt … het is weer tijd voor alweer de 31e Internistendagen in Maastricht!

Dit jaar zijn er weer veel bekende onderdelen als de meet-the-expert- en  parallelsessies van de deelverenigingen, maar we hebben ook bekende onderdelen in een nieuw jasje gestoken: de Grand Rounds en de Heilige Huisjes.
Er zijn workshops, die u aan het werk zetten met ondernemerschap, palliatieve zorg, E-health en het nieuwe opleidingsplan. De TedIn sessie zal u opnieuw een aantal spetterende presentaties met belangrijke boodschappen brengen. De Topsessie laat u de highlights van het jaar zien vanuit het perspectief van de deelverenigingen en geeft een overzicht van de beste publicaties van het jaar. 
Tijdens plenaire lezingen komen onderwerpen als besluiten nemen en fouten maken, medicijn ontwikkeling, ziekten bij migranten, sarcoïdose, obesitas en big data aan bod. Ruben Terlou vertelt u over zijn Chinese dromen.
U zult veel nieuwe gezichten zien; zo krijgen onze AIOS hun podium in de abstractsessies en de topproefschriftsessie die erg leuk gaan zijn met verrassend goede inzendingen dit jaar. De JNIV gaat bruggen slaan met de eerste lijn en zoomt verder in op palliatieve zorg op het raakvlak van de twee lijnen.  
Uiteraard vieren wij ons jaarlijkse congres met een geweldig feest na – naar ons is beloofd – een spetterend Utrechts cabaret. 

Tot 24 april in Maastricht!

Namens de Commissie Internistendagen,

Patricia Stassen, voorzitter