Menubalk - In- uitloggen

NIV-cursus Echografie

(Spoed)echografie door internisten is sterk aan te bevelen om de kwaliteit van de patiëntenzorg te verbeteren. Derhalve krijgt (spoed)echografie ook een plaats in de opleiding tot internist. Het doel is om binnen enkele jaren na het van kracht worden van het nieuwe opleidingsplan, iedere AIOS op te leiden in echografie.

De taskforce Echografie van de NIV heeft gedefinieerd welke onderdelen van de point-of-care echografie essentieel zijn voor de internist. Dit basispakket behelst longechografie, basale echocardiografie en onderzoek naar ascites, AAA, hydronefrose, retentieblaas, galstenen en splenomegalie en is toepasbaar in acute situaties op de SEH of de verpleegafdeling, maar komt ook uitstekend van pas tijdens een polikliniekbezoek of een reguliere visite op de afdeling. Tijdens de cursus zal dit hele pakket aan bod komen, waarbij de nadruk ligt op hands-on oefenen. Rigoureuze didactische methoden garanderen dat de leerstof ook echt goed onthouden wordt. Schrijf u in en voeg u bij de voorhoede van echograferende internisten!

De 4e Echografiecursus vindt plaats op 30, 31 oktober en 1 november 2019, locatie Bilderberg Grandhotel Wientjes te Zwolle.
De 5e Echografiecursus vindt plaats op 18, 19 en 20 december 2019, locatie Akoesticum te Ede.

Nieuwe data 2020: Inschrijven kan vanaf 1 oktober 2019
11 t/m 13 maart
16 t/m 18 september
9 t/m 11 december

Tijdsindeling
dag 1: 9.00 – 20.00 uur (inclusief diner)
dag 2: 8.30 – 18.00 uur
dag 3: 8.30 – 18.00 uur

Kosten
Deze echocursus wordt nog mede gefinancierd door de NIV, waardoor de bedragen lager zijn dan de oorspronkelijke kosten. U kunt zich inschrijven voor:

Cursus zonder hotelovernachting €  995,--
Cursus met 1 hotelovernachting € 1095,--
Cursus met 2 hotelovernachtingen € 1195,--

Niet leden betalen 200,- meer.

Voorbereiding
Ter voorbereiding op de cursus dient u het boek of e-boek Point of Care Ultrasound, 1st Edition van Nilam J Soni & Robert Arntfield & Pierre Kory aan te schaffen.

GAIA / Accreditatie
De cursus is voor 18 uur geaccrediteerd.

Inschrijven
Instructie online aanmelden:

  1. U kunt zich online aanmelden via https://mijnniv.internisten.nl/ (let op deze site staat niet in verbinding met de NIV website, vandaar dat een nieuw wachtwoord moet worden aangevraagd). Advies is om via google chrome naar de link te gaan.
  2. U komt nu op de inlogpagina. 
  3. Klik op wachtwoord opvragen en vul uw emailadres in (

    (in de meeste gevallen is dit uw werk emailadres, probeer anders uw privé email. (emailadres is uw gebruikersnaam)

  4. In uw mail ontvangt u een bericht waarmee u een wachtwoord kunt instellen
  5. Klik op de link in uw mail en stel uw wachtwoord in
  6. U bent nu ingelogd .
  7. Selecteer dan uw naam

  8. Klik daarna op Bijeenkomsten / NIV / NIV Echocursus (maand) / kies NIV Echocursus zonder overnachting, met 1 overnachting of met 2 overnachtingen.

Bij uw inschrijving wordt ook om uw 06-nummer gevraagd. Dit is een verplicht veld aangezien de NIV u op een later tijdstip een 'tikkie' zal sturen naar uw mobiele nummer om de betaling te voldoen. 

Indien u dieetwensen heeft moet u dit zelf (eenmalig) aanvullen op uw persoonskaart. Ga naar home – mijn gegevens – aanpassen (rechts bovenaan) – dieetwensen invullen en klik daarna onderaan op aanpassen.

Deelname zal per e-mail worden bevestigd.

Namens de Taskforce Echografie,

Martijn Bauer
Frank Bosch
Dirk Tjwa
Bram Vrijsen